Driedaags arrangement "Beleef van Gogh in drie dagen"

Prijs € 122,50 per persoon. (incl 2 overnachtigen 2 museum entree en 1 x entree tuinen)

Motel Koolen bij het vestingstadje Grave ligt precies tussen Het Kröller Müller Museum te Otterlo(45 auto-minuten) met de op een na grootste Van Gogh verzamelingen ter wereld en het Vincentre te Nuenen (39 auto-minuten), de plaats waar u nog kunt beleven waar Vincent liep en werkte en waar hij zijn eerste meesterwerk "De Aardappeleters" schilderde. Ook het Noord Brabants Museum te 's Hertogenbosch (30 auto-minuten) heeft in 2015 een speciale Van Gogh tentoonstelling.

 Zie  en beleef het Brabantse Landschap van Vincent's  jonge jaren en logeer in een  klein familiehotel in de buurt van een typisch Brabants stadje uit de tijd van Van Gogh en ontdek hoe dit landschap hem  inspireerde tot zijn eerste schilderwerken. Bewonder zijn (donkere) Brabantse , maar ook zijn (lichte) franse schilderijen in het Kröller Müller en het Noord Brabants museum en slaap te midden van zijn irissen en zonnebloemen op ons erf. Bekijk hoe de schilderijen van Van Gogh tuiniers inspireerden tot de Van Gogh Tuinen te Appeltern

Vincent:“… als ik geen liefde had voor de natuur en mijn werk – dan zou ik ongelukkig zijn.” 

"Ik kan soms zoo verlangen naar landschap te maken, net als naar een verre wandeling om eens op te frischen en ik zie in de hele natuur, b.v. in bomen, expressie en als ’t ware een ziel."

 • Twee overnachtingen in een tweepersoons kamer
 • Twee x Brabants ontbijt
 • gratis toegang tot Holland casino Nijmegen
 • gratis WIFI
 • gratis parkeren bij ons hotel
 • Entree Vincentre in Nuenen
 • Boekje "Op pad met Vincent" fiets en wandelroutes te Nuenen
 • Entree Tuinen van Appeltern
 • Entree Kröller Müller museum  Otterlo
 • Optioneel Entree Noord Brabants museum Den Bosch
 • Optioneel picknickmand in de tuinen van Appelter
 • Let op Van Gogh Village en Kröller Müller zijn op maandagen gesloten

Dit arrangement is het hele jaar door te reserveren op basis van beschikbaarheid. Aankomst naar keuze. (toeslag eenpersoonskamer € 35,00)

Dag 1

Ochtend: Bezoek aan NuenenU treedt al het ware in de voetsporen van Vincent  en dit kunt u gerust letterlijk opnemen. In het museum Vincentre horen we de verhalen over hem en lezen we zijn verhalen over Nuenen, toen hij hier woonde en werkte van 1883 tot 1885. We leren hem kennen als mens en we zien zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder.

Vervolgens gaan we naar buiten, waar maar liefst 22 locaties aan Van Gogh herinneren; 14 daarvan zijn locaties, die door hem zijn geschilderd of geschetst. De overige objecten zijn standbeelden of gebouwen met een bijzondere betekenis.
In het Vincentre loopt u waar Vincent  liep zit u waar Vincent  zat en ziet u nog steeds wat Vincent  destijds zag.

Middag : Optioneel Bezoek Den Bosch

De nieuwe Van Gogh presentatie in het Verhaal van Brabant van Het Noordbrabants Museum laat 11 schilderijen van Vincent zien. Het gaat om werken uit zijn Brabantse periode die het verhaal vertellen van de oorsprong van Vincent en zijn fascinatie voor het boerenleven

Tip: Bezoek in Den Bosch de kathedraal de St. Jan en dineer in de korte Put straat met zijn gezellige restaurants.

 Dag 2

Hele dag Kröller Müller Museum Otterlo met bezoek aan Nationaal park de Hoge Veluwe. Het Kroller Muller Museum heeft de op een na grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Hoogtepunt uit zijn vroege Nederlandse periode is het schilderij De Aardappeleters, dat hij in april|mei 1885 van een boerenfamilie in Nuenen maakte.

Tentoonstelling 25 April – 27 September 2015

Van Gogh & Co  Dwars door de collectie

Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Dit feit wordt herdacht in 2015 met een jaar lang tentoonstellingen en activiteiten op verschillende locaties in Nederland, België en Frankrijk.  In het Van Goghjaar 2015, met als thema ‘125 jaar inspiratie’, presenteert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Van Gogh & Co. Dwars door de collectie Er zijn meer dan vijftig schilderijen en tekeningen van Van Gogh te zien en een veelvoud aan werken van andere kunstenaars als François Bonvin, Floris Verster, Odilon Redon, Henri Fantin-Latour, Paul Gabriël, Paul Cézanne, Adolphe Monticelli en Claude Monet.

Tip:  Combineer een bezoek aan het Kröller Müller Museum met een fietstocht op de gratis witte fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

dag 3 Tuinen van Appeltern

Tuinen en bloemen waren een belangrijk thema in het werk van Vincent. In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Van Gogh overleed.  Daarom wordt het festival in de Tuinen van Appeltern in 2015 een hommage aan de expressionistisch kunstenaar.

Tip: Bezoek ook de vestingstad Grave.

Neem direct contact op voor de beschikbaarheid

Motel Koolen op facebook
Volg ons op Facebook en blijf steeds op de hoogte van onze aanbiedingen!

Route

Vanaf Nijmegen richting Grave.
's Hertogenbosch (N324). Na de maasbrug bij Grave 3e stoplicht rechts. 1e gebouw rechts. (Achter Tango)

Vanaf 's-Hertogenbosch (A59) afslag Grave/Oss-oost richting Grave (N324) bij 2e rotonde in Reek rechtdoor 1e stoplicht Links. (Achter Tango)